Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Reizen en quilten: een verrassende combinatie – Quilttrends #2

Quilts geïnspireerd door de omgeving: het is een populaire trend op Instagram. De natuur, architectuur en cultuur van landen en steden vormen een oneindige bron van inspiratie voor nieuwe quiltpatronen. Natuurlijk worden de quilts ook gefotografeerd in een bijpassende omgeving. Dat alles bij elkaar zorgt voor een harmonisch geheel.

Reizen

Laura Preston is een quilter die zich laat inspireren door de reizen die ze maakt. Haar collecties worden gevormd door bij elkaar passende quilts met een thema. Kijk bijvoorbeeld eens naar haar Balance Collection, die ontworpen is naar aanleiding van een reis door de uitgestrekte wildernis van Amerika. Kleur en vorm zorgen samen voor een natuurlijk geheel.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Preston (@vacilandoquilting) op

Architectuur

Ook gebouwen brengen haar op ideeën voor nieuwe quiltontwerpen. Tijdens een reis door Nederland en België ontwierp Preston de Lowlands Collection. De Amsterdamquilt (zie hieronder) doet denken aan de grachtenpanden in Amsterdam: strakke vormen en robuuste kleuren. Als u naar rechts klikt, ziet u de achterkant van de quilt, en een foto van de Amsterdamse huizen waar dit quilt op geïnspireerd is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Preston (@vacilandoquilting) op

De zee

Joanna Richards gebruikte voor haar Sea Glass Quilt de zee als inspiratiebron. De rustige kleuren en vormen passen perfect bij de kalme aquablauwe zee. Op deze foto schijnt de zon door de quilt top, waardoor deze transparant lijkt en nog meer doet denken aan het water van de zee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joanna Richards (@joannarichardsvolos) op

Sneeuw

Tot slot nog een foto in winterwonderland-sferen. Voor het Kerstfeest ontwierp @loandbeholdstitchery de Christmas Joy Quilt. In een winterbos bij een sfeervol kerkje komt deze perfect tot zijn recht. Zo zie je hoe omgeving en quilt onlosmakelijk bij elkaar horen, en elkaar op bijzondere manieren kunnen versterken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amanda (@prairiembquilter) op

 

Dit was het tweede deel in de serie Quilttrends. Volgende maand deel 3: over de Bohemian stijl!

Terug naar overzicht