Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief februari 2022

Beste quilters,

Hoewel sommige dagen in februari erg grijs verlopen, zien we om ons heen ook alweer de naderende tekenen van het voorjaar. De sneeuwklokjes en crocussen staan hier al in bloei. En de eksters maken hun nesten al weer klaar. Een fijn vooruitzicht, de lente!

In deze nieuwsbrief de nieuwe blokken van de maand van de website en de blokken die we in de winkel meegeven. Daarnaast het 2e artikel over kleurgebruik in quilts. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

Welkom bij Wilma Karels

Nieuw binnengekomen

Deze stoffenserie van Henry Glass met de naam Lille kwam vandaag binnen. Prachtig!

De blokken van februari 2022

Het blok van de maand februari staat weer op de website. Dit jaar zijn het blokken met ronde lijnen. Het is het 1e blok van 12 blokken die samen een mooie quilt kunnen worden.

Blok van de maand in de winkel

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer een blok van de maand. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van ‘geometrische figuren’. De blokken zijn op 20 x 20 cm afgedrukt. De hexagon is ook los te maken.

Het kan een hele puzzel worden om ze in elkaar te zetten. Daarom is het bovenste vlak iets anders, als u van minder moeilijke puzzels houdt. In de loop van het jaar zullen er 12 verschillende bijpassende patronen uitkomen. De blokken vormen ieder voor zich een miniquilt. Natuurlijk kunt u ook meerdere blokken maken zodat de quilt groter wordt.

Kleuren in een quilt – deel 2

Waar let je op bij de keuze van de stoffen voor een quilt? Er zijn zoveel kleuren, dat een paar goede tips welkom zijn! Lees het allemaal in het artikel ‘Kleuren kiezen voor een quilt – deel 2’.

Erratum Quiltmania

Quiltmania – erratum mysteriequilt Irene Blanck

Helaas staat er een fout in de Quiltmania wat de mysteriequilt van Irene Blanck betreft.  De uitgever heeft gevraagd of wij het erratum willen verspreiden. De instructie voor het knippen of snijden van de stof van deel 1 en deel 2 zijn omgewisseld. Hier is het erratum en hier de complete beschrijving.

Terug naar overzicht