Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief april 2021

Beste quilters,

Als ik naar buiten kijk sneeuwt het, terwijl het april is en de lente al is aangebroken. Het voelt vreemd om ontluikend groen te zien, het gefluit van de vogels te horen en de wereld om je heen wit te zien, alsof het winter is.

We zijn blij dat er weer mensen komen in de winkel. Al kan het niet op een spontane manier van even binnen lopen, het contact is er weer.
Van harte welkom. Bel, app, of mail gerust voor een afspraak. 06-21969634.

Normaal gesproken houden we hier opruiming in januari. Doordat de winkel gesloten was in die periode is dat dit jaar niet geweest. En dat is te merken. De kasten staan behoorlijk vol, terwijl er nieuwe stoffen blijven binnen komen…

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

Vanuit de winkel

In de winkel hebben we weer een aantal mooie nieuwe boeken van Quiltmania binnen gekregen: A ladies garden van Karen Cunningham, Dutch Heritage van Petra Prins, Quilts for life deel 2 van Judy Newman en de tijdschriften Quiltmania en Simply Vintage. Ze zorgen voor nieuwe inspiratie!

Blockbase+

Het nieuwe programma van Electric Quilt, Blockbase+, komt binnenkort uit. Om het te gebruiken hebt u EQ8 niet nodig. Het programma bevat 4000 blokken uit het boek Encyclopedia of Barbara Brackman.

De blokken van 2021: traditioneel en met ronde vormen – april

Dit jaar kunt u weer iedere maand een blok downloaden, waarvan u een mooie quilt maakt. Ook in 2021 zijn het traditionele blokken, maar met een focus op ronde vormen.

De cirkels worden het best zichtbaar als de blokken naast elkaar worden gelegd, zoals op de afbeelding. U ziet vier keer hetzelfde blok, maar telkens is het kleurgebruik net anders, wat een leuk effect oplevert.

Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden.

Nieuw patroon Birdhouse Rock around the clock.

Heleen Pinkster heeft een nieuw patroon uitgegeven: Birdhouse Rock around the clock. Het patroon bevat 12 vogelhuisjes en 2 vogels. Doordat dezelfde maat is gebruikt, kunnen alle huisjes van plaats veranderen. De vogels, die in het midden op de wijzers zitten, hebben de zelfde maat als alle vogels in de serie Tweet. Ze zijn daardoor met elkaar uit te wisselen. Daarnaast zijn alle huisjes ook als rechthoekige patronen afgebeeld, zodat er een leuke stapel van huisjes kan worden gemaakt.

 

Terug naar overzicht