Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief mei 2021

Beste quilters,

De prachtige maand mei is weer aangebroken. Mooi om de bloesem aan de bomen en struiken te zien en al dat frisse groen van nieuwe blaadjes. Het voelt allemaal nog koud aan buiten, maar als de zon doorbreekt is het heerlijk. Geniet ervan!

Gelukkig is het niet meer nodig om een afspraak te maken om langs te komen in de winkel. Kom gerust binnen, we hebben jullie gemist.

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

Vanuit de winkel – 20 jaar!

Deze maand is het 20 jaar geleden dat we onze winkel openden. Toen heette de winkel nog Wilma Karels Borduren en Quilten. Inmiddels is onze winkel een speciaalzaak voor Patchwork en Quilten, hoewel we nog wel garens en borduurstoffen hebben.

We hadden leuke plannen om dit heuglijke feit te vieren met onze klanten. Maar helaas, het kan op dit moment niet plaatsvinden. Wellicht komt er op een later moment nog een gelegenheid om het te vieren…

Maar hoe dan ook willen we jullie als klanten nu alvast hartelijk bedanken voor de fijne contacten al die jaren!

Quiltmania

Deze week arriveert de nieuwe Quiltmania. De voorkant ziet er veelbelovend uit!

De blokken van 2021: traditioneel en met ronde vormen – april

Dit jaar kunt u weer iedere maand een blok downloaden, waarvan u een mooie quilt maakt. Ook in 2021 zijn het traditionele blokken, maar met een focus op ronde vormen.

De cirkels worden het best zichtbaar als de blokken naast elkaar worden gelegd, zoals op de afbeelding. U ziet vier keer hetzelfde blok, maar telkens is het kleurgebruik net anders, wat een leuk effect oplevert.

Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden.

De Nederlandse quilt in de achttiende eeuw

In eerdere delen van deze serie over de Nederlandse quilt heeft u kunnen lezen over de vroege geschiedenis van de quilt en over de ontwikkelingen die de quilt doormaakte in de zeventiende eeuw. Nu kijken we naar de achttiende eeuw. Wat veranderde er in deze jaren?

 

Terug naar overzicht