Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief januari 2022

Beste quilters,

Deze eerste nieuwsbrief van het jaar 2022 versturen we iets later dan u van ons gewend bent. Het jaar begon anders dan we gedacht hadden. Maar gelukkig kunnen we elkaar weer in de winkel ontmoeten!

In deze nieuwsbrief de nieuwe blokken van de maand van de website en die we in de winkel meegeven. Daarnaast is er een leuk artikel over kleurgebruik in quilts. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

Welkom bij Wilma Karels Winkel

De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 10 tot 16 uur. Van harte welkom!

De blokken van januari 2022

Het blok van de maand januari staat weer op de website. Dit jaar zijn het blokken met ronde lijnen. Het is het 1e blok van 12 blokken die samen een mooie quilt kunnen worden.

Blok van de maand in de winkel

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer een blok van de maand. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van ‘geometrische figuren’. De blokken zijn op 20 x 20 cm afgedrukt. De hexagon is ook los te maken.

Het kan een hele puzzel worden om ze in elkaar te zetten. Daarom is het bovenste vlak iets anders, als u van minder moeilijke puzzels houdt. In de loop van het jaar zullen er 12 verschillende bijpassende patronen uitkomen. De blokken vormen ieder voor zich een miniquilt. Natuurlijk kunt u ook meerdere blokken maken zodat de quilt groter wordt.

Kleuren kiezen voor quilts Kleuren in een quilt-deel 1

Dit artikel gaat over kleuren die je kunt gebruiken in een quilt. Het kiezen van stoffen voor je quilt doe je vaak op gevoel. Het is goed om te lezen wat kleuren doen met je beleving. Volgende keer deel 2.

Terug naar overzicht