Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief maart 2021

Beste quilters,

De winkel is weer open! Vanwege de geldende maatregelen vragen we u wel om even een afspraak te maken.

In deze nieuwsbrief ziet u de nieuwe blokken van de maand.

Er zijn de afgelopen tijd weer allerlei nieuwe stoffen binnen gekomen.

Veel leesplezier en vriendelijke groeten, Wilma Karels

Winkel open!

We zijn erg blij  dat de winkel weer geopend is. We hebben de contacten echt gemist. U kunt langskomen op vrijdag of zaterdag op afspraak via mail, whats app, of telefonisch: 06-21969634.

Van harte welkom!

De blokken van 2021: traditioneel en met ronde vormen

Dit jaar kunt u weer iedere maand een blok downloaden, waarvan u een mooie quilt maakt. Ook in 2021 zijn het traditionele blokken, maar met een focus op ronde vormen.

De cirkels worden het best zichtbaar als de blokken naast elkaar worden gelegd, zoals op de afbeelding. U ziet vier keer hetzelfde blok, maar telkens is het kleurgebruik net anders, wat een leuk effect oplevert.

Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden.

Hoe de lappendeken de Nederlandse huiskamer verovert

Het vorige artikel beschreef hoe sits werd gemaakt en verhandeld. Hoe deed deze populaire stofsoort haar intrede in de huiskamers? Wie gebruikten of droegen welke producten van sits? En wat ontdekken we over sits in de poppenhuizen van toen?

Lees het in het artikel over Hoe de lappendeken de Nederlandse huiskamer verovert.

 

Terug naar overzicht