Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief juni 2021

Beste quilters,

Heerlijk om weer in de tuin of op het balkon met een quilt bezig te zijn! In deze nieuwsbrief weer volop inspiratie en artikelen. En natuurlijk van harte welkom in de winkel!

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

De Nederlandse quilt in de achttiende eeuw – 6

In dit artikel kijken we naar een aantal doorgestikte rokken en dekens uit de achttiende eeuw, verschillen tussen Indiase en Hollandse producten en de opkomst van zogenoemde ‘dekenbladen’.

Bent u benieuwd wat een boek met tuinontwerpen te maken heeft met de ontwikkeling van de Nederlandse quilt? Lees dan vooral verder in dit artikel!

Kubuspuzzel op herhaling

Graag brengen we nog eens het patroon van de populaire kubuspuzzel onder de aandacht. Altijd weer bijzonder om te zien hoe je deze puzzel kunt vouwen. Kies er leuke stofjes bij en aan de slag!

De blokken van juni 2001: The Scrap Basket

Ja, u leest het goed… gratis blokken van 2001! Vorige maand bestond onze winkel 20 jaar en al die jaren hebben we elke maand een gratis patroon op onze site gezet. We begonnen met The Scrap Basket

We hebben deze maand door omstandigheden even geen nieuw blok van de maand, dus dat houdt u nog van ons tegoed.

Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden.

Patchwork tijdens de Fashion Week

Ooit werden lapjesdekens uit nood geboren, nu lijkt de patchwork-techniek een bewuste keuze. Sterker nog: quilten wordt steeds populairder als we de modeweken en Instagram mogen geloven. Gaan we dit écht dragen? Bekijk het op Elle.com.

 

Terug naar overzicht