Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief januari 2021

Beste quilters,

Een gezegend, gezond en creatief 2021 gewenst! Hopelijk kunnen we u snel weer in levenden lijve ontmoeten in onze winkel. In deze nieuwsbrief ziet u hoe de nieuwe maandelijkse blokken van dit jaar eruit gaan zien, en ontdekt u wat onze website aan leesvoer te bieden heeft.

Vriendelijke groet,

Wilma Karels

Gesloten in lockdown

Helaas kunnen we u vanwege de geldende lockdown nog steeds niet verwelkomen in de winkel. We blijven in ieder geval tot en met 17 januari 2021 dicht. Daarna bent u weer van harte welkom, mits de maatregelen niet meer van kracht zijn.

De blokken van 2021: traditioneel en met ronde vormen
Hopelijk heeft u aan vorig jaar een mooi quilt overgehouden, gemaakt met de blokken van de maand! Dit jaar kunt u weer iedere maand een blok downloaden, waarvan u een mooie quilt maakt. Ook in 2021 zijn het traditionele blokken, maar met een focus op ronde vormen. De cirkels worden het best zichtbaar als de blokken naast elkaar worden gelegd, zoals op de afbeelding. U ziet vier keer hetzelfde blok, maar telkens is het kleurgebruik net anders, wat een leuk effect oplevert.
Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden. In de loop van het jaar zullen er 12 verschillende bijpassende patronen uitkomen, die samen een mooie quilt vormen.

Elke maand worden de blokken op 20 x 20 cm afgedrukt. De quilt wordt uiteindelijk minimaal 82 x 62 cm (exclusief tussenbanen en border).

Duik verder in de geschiedenis van de Nederlandse quilt

Heeft u de smaak van het lezen over quiltgeschiedenis te pakken? Op onze website zijn weer een aantal artikelen te vinden in de serie over de Nederlandse quilt. U leest er hoe een exotische stof Nederland bereikte, hoe er overal ter wereld in gehandeld werd en hoe tenslotte elke rijke burger een lappendeken in huis wilde hebben. Veel leesplezier!

Het eeuwenoude succes van Keltisch quilten

Wilt u een nieuwe quilttechniek uitproberen? Keltisch quilten bestaat al sinds de zevende eeuw en is nog altijd populair. We schreven er een artikel over. Keltische patronen zijn herkenbaar aan de decoratieve uitstraling. Daarom zijn deze patronen heel geschikt voor verschillende soorten patchwork, applique en quiltwerk.

Terug naar overzicht