Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Een naaimachine aanschaffen – hoe doe je dat?

Ervaringen PfaffBernina Aurora 440EQ naaimachine

Al jaren gebruik ik met veel plezier m’n Pfaff naaimachine. Vooral het boventransport vind ik prettig werken. Maar ik hoor ook regelmatig goede geluiden over de Bernina Aurora 440. Als klanten mij advies vragen, kan ik alleen m’n ervaringen met de Pfaff vertellen. Al een tijdje kijk ik dus met een schuin oog naar deze prachtige naaimachine.

Inruilen of erbij aanschaffen?

M’n Pfaff inruilen vond ik eigenlijk geen optie. Ik kan echt niet zonder en hij werkt heerlijk. Maar een naaimachine erbij, is dat niet een beetje overdreven? M’n man Machiel trok me over de streep. Hij vindt dat ik als quiltwinkelier m’n klanten goed advies moet kunnen geven en ik moet goed gereedschap hebben. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik een Bernina Aurora 440 Quilters Edition gekocht.Bernina Aurora 440EQ naaimachine

Nijtmans of Huissteden?

Jarenlang hebben we prima zaken gedaan met Nijtmans naaimachines. Echter, onlangs sloot Nijtmans zijn vestiging in Veenendaal omdat hij meer tijd voor zijn gezin wilde hebben. Een verstandige keuze natuurlijk, maar ik moest op zoek naar een goede naaimachine vakman in de buurt. Die heb ik gelukkig gevonden: S. van Huissteden van Huissteden naaimachines in Barneveld. Lekker dicht in de buurt en een prima vakman. Enkele ervaringen met onderhoud en reparaties van m’n Pfaff zijn bijzonder positief. Ik heb daarom de nieuwe naaimachine bij hem gekocht.

Naaimachine Bernina Aurora 440 QE

De aurora 440 QE is wereldwijd de eerste naaimachine met de exclusieve BERNINA innovatie: de BSR (BERNINA SteekRegulator). Hiermee heeft u altijd een gelijkblijvende steeklengte bij variabele naaisnelheid. Dit vergemakkelijkt het quilten uit de vrije hand, zowel voor beginners als ook voor professionals. Hieronder een lijst met mogelijkheden van deze prachtige naaimachine.

Bedieningsfuncties
Computergestuurde naaimachine
Automatisch sensor-gestuurd knoopsgat
Automatische bovendraadinrijger
Snelheidsregelaar
Naaldstop boven/ onder
Regelbare persvoetdruk
Motief beëindiger
Spiegelen
Start-stop toets
Afhechttoets
Geheugen
Naailicht CFL

Naaifuncties
Steek lengte/ breedte regelbaar
Naaldstanden
Maximale steekbreedte 5,5 mm.
Maximale steeklengte 5 mm.
180 steekprogramma’s:
Gebruikssteken
Ajourzoom (fijne ajournaden)
Siersteken
6 knoopsgatsteken
Stop programma
Overlocksteken
Rijgsteek
Stretchsteken
3 soorten letter-alfabet met speciale tekens

Standaard Accessoires
Zacht koffer
Accessoire kastje
AanschuiftafelKniehevel

Kies voor een naaimachine vakman in de buurt

Pas op voor de snelle internetwinkels bij het kopen van een naaimachine. Het is tegenwoordig geen kunst om een naaimachine tegen een aantrekkelijke prijs via internet te kopen. De prijzen zijn scherp en de levertijden kort. Echter u snijdt hiermee uzelf in de vingers en u maakt de handel van de vakman bij u in de buurt kapot.

Hoe is het bijvoorbeeld geregeld met een instructieles? Moet u alles uit het boekje leren of krijgt u van de vakman een mondelinge toelichting op uw naaimachine? En hoe is het vervolgens geregeld met onderhoudsbeurten en reparaties? Moet u voor een kleine reparatie de naaimachine al laten opsturen tegen hoge kosten? Een naaimachine vakman heeft vaak een eigen reparatie afdeling en voorkomt daarmee dat uw naaimachine voor elk wissewasje terug moet naar de fabriek. Een naaimachinevakman bij u in de buurt verzorgt vaak ook inhoudelijke workshops om het maximale uit uw naaimachine te halen. Allemaal zaken die er voor zorgen dat u met een gerust hart een naaimachine aan kunt schaffen en met veel plezier kan gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshops van Huissteden.

Nijtmans en Huissteden

De naaimachine vakmensen die ik u kan aanbevelen zijn Nijtmans naaimachines in Tiel en Huisssteden naaimachines in Barneveld. Is dat voor u te ver weg, informeer bij uw quiltvriendinnen naar hun ervaringen met naaimachinewinkels.

Terug naar overzicht