Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief april 2022

Beste quilters,

Voordat het tuinseizoen aanbreekt, probeer ik nog even hard te werken aan wat quilts. Voor veel mensen is het herkenbaar dat er in de lente en zomer minder tijd is voor quilten. Al is het ook heerlijk om lekker buiten te patchen. Maar zover is het nog niet.

In deze nieuwsbrief de nieuwe blokken van de maand van de website en de blokken die we in de winkel meegeven.

En lees het interessante artikel over het ontwerpen van een quilt!

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

 

Hoe ontwerp ik een quilt?

Ontwerpideeën voor quilts

Quilts kunnen op veel verschillende manieren worden gemaakt en kunnen ook voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. In dit artikel vind je verschillende tips, die je kunnen helpen om ideeën op te doen voor het maken van je quilt.

De blokken van april 2022

Het blok van de maand april staat weer op de website. Dit jaar zijn het blokken met ronde lijnen. Het is het 4e blok van 12 blokken die samen een mooie quilt kunnen worden.

Blok van de maand in de winkel

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer een blok van de maand. Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van ‘geometrische figuren’.

De 12 blokken vormen ieder voor zich een miniquilt. Natuurlijk kunt u ook meerdere blokken maken zodat de quilt groter wordt.

Quilts voor getroffenen watersnood: 'Meer dan een deken'

Quilts voor getroffenen watersnood: ‘Meer dan een deken’

Tientallen dames uit het hele land hebben lappendekens gemaakt voor Valkenburgers die zwaar getroffen werden door de watersnood van juli 2021.

Quilts van Liliane Suurenbroek in stadsmuseum ‘De Knoperij’

Quilts van Liliane Suurenbroek in stadsmuseum ‘De Knoperij’

Nadat de gastplek in het museum was gebruikt door het 25-jarig Theaterkoor Marcello, is het nu de gelegenheid aan Liliane Suurenbroek uit Linschoten om deze ruimte te vullen. Prachtige wandkleden, van klein naar groot, sieren nu de muren en panelen in het stadsmuseum in Montfoort.

Terug naar overzicht