Wilma Karels | Patchwork & Quilten

De populairste boeken over quilten

Boeken over quilten en patchwork zijn er in alle soorten en maten. Er is namelijk over quilten, patchwork en appliqué heel wat geschreven. Bent u op zoek naar een boek, voor inspiratie of achtergrondinformatie? De volgende negen boeken worden hoog gewaardeerd. Ze zijn betaalbaar en eenvoudig te bestellen via bol.com door op de titel of het boek te klikken.

500 x creatief – Quiltmotieven

500 quiltmotieven - quiltboeken

Dit boek is de ideale inspiratiebron voor alle quilters. Zowel beginners als gevorderden kunnen met deze motieven aan de slag. Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken en is voorzien van blokken met foto’s, benodigdheden en instructies. In de gedetailleerde inleiding kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft om te beginnen. Ook zijn de instructies voor de technieken duidelijk. In dit boek zijn twintig inspirerende projecten opgenomen die gebruikmaken van de blokken van het boek. Het aanbod is divers: van eenvoudige speldenkussens tot complete quilts. In 500 x creatief Quiltmotieven staat precies beschreven hoe u de projecten maakt. Natuurlijk kunt u ook andere blokken gebruiken om uw eigen ontwerpen maken! Gebruikers van het boek geven aan dat ze blij zijn met de hoeveelheid motieven, maar dat de foto’s af en toe (te) klein zijn.

Bol.com biedt dit boek te koop aan voor €5. 

De quiltbijbel

De quiltbijbel - quiltboeken

Dit naslagwerk bevat meer dan 200 patchwork-, quilt- en applicatietechnieken. Kortom: een boek dat boordevol staat met informatie, ideeën en stapsgewijze aanwijzingen. Ruim 800 tekeningen illustreren de technieken en lichten ze toe. Ook bevat dit boek aanwijzingen en mallen voor dertien projecten die u zelf kunt maken. De projecten zijn divers; van normale quilts tot tassen, kussens, wandkleden en placemats.

In dit boek vindt u een beschrijving van meer dan 100 patchworkblokken. De aanwijzingen voor naaitechnieken, speciale effecten en diverse figuren helpen u op weg. Ook wordt stap voor stap duidelijk gemaakt hoe u tussenbanen en borders aanzet. Bovendien leest u in De Quiltbijbel over verschillende applicatietechnieken, zoals de needleturningappliqué, omgekeerd appliqué, ingelegd appliqué, schaduwappliqué, biaisbandappliqué, plakvliesappliqué en freezerpapierappliqué. Tenslotte is dit boek een bron van informatie over alles wat u wilt weten over machine- en handquilten. Van vrij quilten tot opvultechnieken en draadopnaaien, alles komt voorbij in dit boek van maar liefst 255 pagina’s!

Dit boek wordt door bol.com te koop aangeboden voor €29,99

Naaien met de lockmachine

Wilt u snel en professioneel naden, zomen en decoratieve randen naaien? Dan biedt een lockmachine uitkomst. Een lockmachine lijkt op een naaimachine, maar gebruikt een andere techniek om de steken te maken. Een naaimachine slaat een boven- en onderdraad om elkaar heen, bij een lockmachine borgen de lusjes van één of meerdere draden elkaar. Zo hoeft u niet steeds een spoel te vervangen en kan u veel sneller naaien. Bent u enthousiast geworden over dit apparaat? Dan biedt dit boek u informatie over hoe u een lockmachine het beste kunt gebruiken. In dit boek wordt de basis beschreven van het werken met een lockmachine, maar ook specifieke technieken zoals het deksteken of het locken met een elastiekgeleider. U leest in Naaien met de lockmachine alles over de anatomie van een lockmachine en de functies die deze machine biedt.

Lezers waarderen de duidelijke uitleg die dit boek biedt. Het boek is rijk geïllustreerd, inspirerend en volledig. Ook gevorderde naaisters ontdekken in dit boek nieuwe dingen. De kleine projecten aan het begin van het boek maken het voor beginners gemakkelijk om de lockmachine te leren kennen.

Bol.com biedt dit boek te koop aan voor €14,95. 

The Farmer’s Wife Homestead Medallion Quilt

In dit Engelstalige boek deelt auteur Laurie Aaron Hird 120 klassieke quiltblokken. In The Farmer’s Wife Homestead Medallion Quilt vindt u 120 klassieke quiltblokken die een medallion sierlijk kunnen omringen. Het boek telt maar liefst 272 pagina’s.

Bol.com biedt dit boek te koop aan voor €24,99.

De kleurrijke quilts van Tula Pink

Tula Pink verwelkomt de lezer in haar boek in een wereld van ingenieuze quilts. Tula Pink maakt quilts van bijzondere stoffen en laat haar fantasie de vrije loop. In dit boek presenteert ze twintig van haar ontwerpen. Je herkent haar kenmerkende, oorspronkelijke stijl direct. De patronen voor de tien quilts en 10 gebruiksvoorwerpen bieden alle gelegenheid om op een nieuwe manier met textiel aan het werk te gaan. Ook bevat het boek tips over het uitzoeken en combineren van stoffen, over het kiezen van het juiste motief en over het ontwerpen van textiel- en quiltpatronen. De illustraties en naaitechnieken maken het u makkelijk om de quilt te vervaardigen. Kortom, een voordelig boek met veel creatieve ideeën!

Bol.com biedt dit boek te koop aan voor €7,90. 

Lapjes in beeld

Janet Bolton maakt kleine schilderijen van stof en lapjes. Met eenvoudige textiele technieken creëert ze zo haar eigen kunstwerken. Janet haalt haar inspiratie uit haar omgeving, uit haar fantasie en uit de materialen die ze gebruikt. In dit boek leest u hoe u met lapjes, naald en draad uw eigen composities kunt maken van stof. Janet begeleidt u in dit proces van stap tot stap. Ze geeft tips voor het kiezen van de juiste achtergrond, het kiezen van de lapjes en de kleuren. Ook geeft ze aanwijzingen voor het maken van de compositie, het vastnaaien, borduren en zelf inlijsten. U kunt de werken van Janet natuurlijk namaken, maar dit boek laat zien dat het nog veel leuker is om uw eigen stijl en compositie te ontdekken! Lezers zijn lovend over de uitleg en de inspiratie die dit boek biedt.

Dit boek wordt door bol.com te koop aangeboden voor €7.90

 

Stunning 3-D Quilts Simplified

Dit Engelstalige boek staat bol van 3D-quilts. Deze kunstwerken zien er misschien ingewikkeld uit, maar bestaan uit rechte of diagonale lijnen met simpele vormen. Auteur Ruth Ann Berry geeft in haar boek instructies voor twaalf verschillende en indrukwekkende quilts. Ieder project wordt aangeboden in vier verschillende kleuren. Zo ontstaan er veel mogelijkheden en krijgt u de ruimte om uw creativiteit in te zetten. Dit boek is dus een echte must have voor liefhebbers van geometrische, moderne quilts.

Bol.com biedt dit boek te koop aan voor €19,99. 

The 4” x 5” Quilt-Block Anthology

Dit Engelse e-book is verschenen in 2017 en geschreven door Carol Hopkins en Linda M. Koenig. Het e-book bevat patronen voor 182 verschillende blokken. Blokken die u misschien nog nooit heeft gezien vanwege hun vierkante vorm of vanwege het feit dat veel van deze blokken speciaal voor dit boek zijn ontworpen. In dit boek wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u de verschillende blokken maakt en wat u daarvoor nodig heeft. Ook wordt u uitgedaagd om met bepaalde kleuren een eigen blok te ontwerpen. Op deze website vindt u voorbeelden van quilts die u kunt terugvinden in dit boek. Wilt u direct beginnen met quilten? E-books zijn direct beschikbaar na aankoop, dus u kunt snel aan de slag!

Bol.com biedt dit boek te koop aan voor €11,99.

The Farmer’s Wife 1930s Sampler Quilt

Dit boek is van dezelfde schrijfster als het vierde boek uit deze rij: Laurie Aaron Hird. Zij eert met dit boek de boerinnen die de crisis van de jaren 30 hebben doorstaan. Dit boek bevat liefst 99 quiltblokken, geïnspireerd door de verhalen van de vrouwen van het platteland. Voor ieder patroon zijn de instructies en de verschillende soorten technieken beschreven. Door de vele afbeeldingen is het gemakkelijk om de patronen na te maken. De patronen worden ook meegeleverd op cd. Als u denkt dat de quilts somber zijn – vanwege de verhalen van de economische crisis – heeft u het mis. De quilts zijn juist verrassend kleurrijk en vrolijk! Volgens lezers een absolute aanrader.

Dit boek wordt door bol.com te koop aangeboden voor €24,99

Terug naar overzicht