Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Workshops

Workshops en cursussen patchwork en quilten

Op deze pagina treft u ons aanbod van workshops en cursussen over patchwork en quilten aan. Voor alle workshops en cursussen geldt:

  • U kunt zich voor een workshop of cursus opgeven via het contactformulier of in de winkel.
  • Bij aanmelding krijgt u een bericht met de betalingswijze. Na betaling van het deelnamebedrag is uw aanmelding definitief.
  • Voor aanvang van de cursus of workshop ontvangt u een uitnodiging waarop verdere bijzonderheden vermeld staan.
  • De prijs voor de cursus of workshop is inclusief koffie, thee en lesmateriaal. (exclusief stof en andere materialen)
  • Annuleren van deelname kan tot 10 dagen vóór aanvang van de cursus of workshop. Bij te late annulering wordt de helft van de deelnamekosten in rekening gebracht. U kunt wel voor een vervanger zorgen.
  • Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de cursus of workshop niet door. Hierover krijgt u tijdig bericht. U krijgt het deelnamegeld dan teruggestort op uw rekening.

Wij wensen u gezellige en leerzame bijeenkomsten toe!

Basiscursus patchwork op de naaimachine 2024

De cursus Machinaal Patchwork is voor quilters en beginners die graag willen leren patchworken op de naaimachine. U gebruikt hierbij een rolmes, liniaal en snijmat. Er wordt gewerkt met inch maten omdat dat de meest gangbare maten zijn met quilten. Het is de bedoeling dat u uw eigen naaimachine meeneemt.
De cursus bestaat uit 6 dagdelen. Aan het eind van de cursus hebt u de quilttop af. Het doorquilten met de machine komt tijdens de cursus niet aan de orde. De quilt wordt ongeveer 110 cm of 42 inch in het vierkant.

De cursus is op de volgende data: 26 januari, 23 februari, 8 maart, 22 maart, 19 april, 24 mei 2024 van 13.30 – 16.00 uur.

inschrijven

Vrijdagbee-morgen

Kom 1 keer in de maand gezellig meedoen bij de vrijdagbee. Je werkt aan je eigen quilt. Johanna is er om evt vragen te beantwoorden of je op weg te helpen. Het is prettig als we van te voren weten dat je komt.

De data voor de vrijdagbee ( in principe de 1e van de maand): 5 apr, 3 mei, 7 juni, 5 juli 2024.

inschrijven

Vrijdagbee-middag

Kom 1 keer in de maand gezellig meedoen bij de vrijdagbee. Je werkt aan je eigen quilt. Johanna is er om evt vragen te beantwoorden of je op weg te helpen. Het is prettig als we van te voren weten dat je komt.

De data voor de vrijdagbee ( in principe de 1e van de maand): 5 apr, 3 mei, 7 juni, 5 juli 2024.

inschrijven

Sashiko

Sashiko is een traditionele Japanse borduurtechniek. Maak kennis met de gevarieerde patronen.

inschrijven

Touwtassen

Zomaar even iets leuks tussendoor maken. Heeft u daar ook zin in? Een mooie tas of mand bijvoorbeeld?

Tijdens deze workshop wordt u begeleid in het maken van deze tas/mand. En als u eenmaal de techniek onder de knie heeft zijn de mogelijkheden eindeloos!

De workshop vraagt geen quiltervaring, wel bekendheid met de naaimachine. Deze workshop is niet alleen zeer geschikt voor beginners, ook voor ervaren quiltsters is het een leuk uitstapje naar een andere techniek.

Tijdens de workshop van één dag maakt u een leuke mand. Met de aangeleerde techniek kunt u thuis verder aan de slag en andere en/of grotere werkstukken maken.
Hoe de manden er uit komen te zien is afhankelijk van de kleuren en stoffen die u gebruikt. De manden zullen allemaal anders worden, de mogelijkheden zijn ontelbaar.

Ook leuk voor quilters en naaisters die eens iets anders willen!

inschrijven

Inschrijven voor workshop

Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de gewenste cursus.