Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief maart 2019

Beste quilters,

Zin in een nieuw quiltproject nu de lente eraan komt? Er zijn nog plekken vrij bij de veelzijdige workshop ‘Quilt Geninne met Alie de Boer.

Dit jaar beginnen we met een nieuwe serie, waarin de belangrijkste trends in de quiltwereld worden uitgelicht. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? Lees het eerste deel in deze serie, over driehoeken in veel verschillende quilts.

Tot slot het blok van de maand maart: een mooi, traditioneel patroon.

Van harte welkom in onze winkel!

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

‘Geninne’: een gevarieerde quilt

Zin in het maken van een afwisselende en mooie quilt? Er zijn nog plekken vrij bij de workshop van Alie de Boer, waarbij de quilt Geninne in twee ochtenden gemaakt.

Bij deze veelzijdige workshop komen allerlei technieken aan bod: appliceren, borduren, blokken maken, etc. Zo doet u veel verschillende vaardigheden op.

De workshop is op 9 maart en 6 april 2019. Schrijf u in via de website!

Heleen Pinkster en Electric Quilt Company

Al jaren ontwerpt Heleen Pinkster quiltpatronen met behulp van de EQ-ontwerpprogramma’s. Vanwege haar vele ervaring en kennis is staat ze nu als quiltdocent op de site bij de Electric Quilt Company.

Heleen Pinkster verzorgt op 14 maart een workshop EQ8 in onze winkel.

Heeft u geen EQ8, dan kunt u voor die workshop een tijdelijke licentie krijgen. Meldt u daarom tijdig aan.

Quilttrends in 2019: nieuwe serie

Quilten is een bruisende hobby, vol interactie, creativiteit en inspiratie. Wat zijn in 2019 de trends in quiltland?

In deze serie maakt u kennis met de nieuwste ontwikkelingen. Vandaag deel 1: driehoeken. Ze zijn overal in de quiltwereld. Deze krachtige vorm wordt op veel verschillende manieren gebruikt, met verrassende effecten…

Blok van de maand maart

Het blok van de maand maart 2019 is een traditioneel patchwork. Het stervormige patroon is sprekend en kleurrijk.

U vindt hier ook allerlei variaties, waarbij u verschillende manieren van kleur en vormgebruik kunt zien. Download de patronen gratis!

De Knusse Keuken: blokken van de maand 2019

Ook in 2019 ontvangt u bij elke aankoop een gratis blok. Deze uniek ontworpen blokken hebben dit jaar als thema ‘De Knusse Keuken’.

Van theepot tot ovenwant, en van broodrooster tot fluitketel: elke maand staat een voorwerp uit de keuken centraal. Samen kunt u de blokken verwerken tot een mooie quilt. Speciaal voor u ontworpen door Heleen Pinkster.

Terug naar overzicht