Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief februari 2021

Beste quilters,

De winkel blijft nog een maand gesloten, maar er zijn wel afhaalmogelijkheden.

In deze nieuwsbrief ziet u de nieuwe blokken van de maand.

U kunt een aantal nieuwe artikelen lezen met achtergrondinformatie over quilten.

Daarnaast leest u over de nieuwe stoffen en het project van Ellies Quiltplace.

Veel leesplezier en vriendelijke groeten, Wilma Karels

 

Mogelijkheden in lockdown

Vanwege de geldende lockdown kunnen we u nog steeds niet verwelkomen in de winkel. We blijven in ieder geval tot en met 2 maart dichtHet is wel mogelijk om bestellingen af te halen na telefonische afspraak of via mail.

Hopelijk kunnen we u na deze maand weer ontmoeten in onze winkel.

De blokken van 2021: traditioneel en met ronde vormen

Dit jaar kunt u weer iedere maand een blok downloaden, waarvan u een mooie quilt maakt.

Ook in 2021 zijn het traditionele blokken, maar met een focus op ronde vormen. De cirkels worden het best zichtbaar als de blokken naast elkaar worden gelegd, zoals op de afbeelding.

U ziet vier keer hetzelfde blok, maar telkens is het kleurgebruik net anders, wat een leuk effect oplevert.

Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden.

Duik verder in de geschiedenis van de Nederlandse quilt

Heeft u de smaak van het lezen over quiltgeschiedenis te pakken? Op onze website zijn weer een aantal artikelen te vinden in de serie over de Nederlandse quilt.

U leest er hoe een exotische stof Nederland bereikte, hoe er overal ter wereld in gehandeld werd en hoe tenslotte elke rijke burger een lappendeken in huis wilde hebben. Veel leesplezier!

Het eeuwenoude succes van Keltisch quilten

Wilt u een nieuwe quilttechniek uitproberen? Keltisch quilten bestaat al sinds de zevende eeuw en is nog altijd populair. We schreven er een artikel over.

Keltische patronen zijn herkenbaar aan de decoratieve uitstraling. Daarom zijn deze patronen heel geschikt voor verschillende soorten patchwork, applique en quiltwerk.

Patroon Heartstrings

Het nieuwe patroon van de Australische ontwerpster, Natalie Bird van The Birdhouse is binnen gekomen: Heartstrings.

De quilt bestaat uit patchwork, gecombineerd met stitchery. Hier hoort ook een linnen stof bij, waar de afbeeldingen van de stitchery op afgedrukt zijn. Dat scheelt veel tekenwerk.

Tomorrow’s Heritage

De nieuwe stoffenserie ‘Tomorrow’s Heritage‘ van Ellies Quiltplace is binnengekomen. Vrolijke kleuren, waarin we het voorjaar al een beetje proeven.

Ellie heeft een project bedacht, dat deze maand van start gaat: De Live, Love, Quilt, Quilt-a-long. Voor dit leuke project is een stofpakket verkrijgbaar.

Terug naar overzicht