Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Herfstsferen in quiltland – Quilttrends #6

De herfst heeft weer zijn intrede gedaan. En als het buiten regent, wat is er dan fijner dan binnen bezig zijn met stoffen en de naaimachine?  In dit artikel vindt u inspiratie van moderne quilters die de herfstsfeer wisten vast te leggen in hun quilts.

Houdt u van een traditionele maar frisse aanpak? Kijk dan eens naar het voorbeeld hieronder. Het geel doet denken aan de kleur van herfstbladeren, en het patroon is simpel maar traditioneel. De stoffen van Jo Morton (ook verkrijgbaar in onze winkel) lenen zich uitstekend voor dit soort quilts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martingale | Quilt Books (@martingaletpp) op

Een heel wat modernere aanpak is gebruikt bij onderstaande quilt, getiteld Diamondback. Een modern ontwerp, minimalistische vormen, sprekende herfstkleuren: deze quilt laat zien dat schoonheid heel simpel kan zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Quilt101 (@quilt101) op

Het bos in huis brengen: dat doe je met deze moderne quilt van Anneliese van Eye Candy Quilts. Zij gebruikte hierbij geometrische vormen en sprekende kleuren. Het conifeermotief geeft de quilt een gezellig tintje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anneliese (@eyecandyquilts) op

Pompoenen zijn een geliefd motief in herfstquilts. In allerlei tinten oranje duiken ze telkens weer op in moderne quilts. Zo ook in onderstaande quilt. Fun fact: deze quilt is voor 98% gemaakt van restlapjes (‘scraps’).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stephanie (@hillside.stitches) op

Ook in de volgende moderne quilt springen de pompoenen eruit. Het quilt is ontworpen door Fig Tree & Co.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @cottagethreads op

Tot slot een prachtig modern patroon met een artistiek tintje. Let goed op het kleur- en vormgebruik bij deze afbeelding van herfstbladeren. Een creatie van Whole Circle Studio.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sheri Cifaldi-Morrill (@wholecirclestudio) op

Foto: Priscilla Du Preez bij Unsplash

 

Terug naar overzicht