Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Nieuwsbrief september 2021

Beste quilters,

Na een heerlijke vakantie in Oostenrijk en Italïe zijn we weer begonnen met een nieuw seizoen. Het was wel even wennen om weer in Nederland te zijn met het wisselvallige weer. Wie weet krijgen we nog een mooie nazomer…

Dit najaar gaan de cursussen en workshops weer starten. Fijn om weer met elkaar bezig te kunnen zijn!

Met vriendelijke groeten, Wilma Karels

Nieuwe tijdschriften

Deze week rolt de nieuwe Klossie van de pers met het thema: Zeg het met bloemen. Het magazine is hier in de winkel verkrijgbaar. Ook de Quiltmania is weer in aantocht. Dit tijdschrift verwachten we volgende week in de winkel. Volop nieuwe inspiratie voor als we weer richting de herfst gaan.

Ook zijn er weer veel mooie stoffen binnen gekomen!

Cursussen en workshops

De workshops zijn bijna allemaal volgeboekt. Alleen bij de basiscursus is nog plaats. Neem een kijkje op de pagina met workshops en schrijf u in.

Aanstaande vrijdag 3 september is er van 10 tot 12 uur weer een inloopbee in de winkel. Het is fijn als u zich van te voren even aanmeldt via het contactformulier.

De blokken van september 2021: 

Het blok van de maand september staat weer op de website. Verrassend om de effecten van deze blokken te zien.

Een heel jaar spelen met mallen

Ook dit jaar krijgt u bij uw aankopen in de winkel weer blokken van de maand. Dit jaar staan de blokken in het teken van ‘Spelen met Mallen’. Het zijn applicatiemallen, die telkens op een andere manier gebruikt worden.

Nieuwe doorstikpatronen: van ruiten naar bloemen

In deel 8 van deze serie leest u hoe in het midden van de achttiende eeuw het doorstikwerk geleidelijk veranderde. Ook het specifieke Zaanse stikwerk komt in dit artikel aan de orde.

Terug naar overzicht