Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Over ons en onze website

Wat is er allemaal te vinden op onze site? U vindt hier een overzicht. 

Een overzicht van wat er allemaal te vinden is op onze site.

Handwerkwinkel
In onze gezellige handwerkwinkel hebben we veel quiltstoffen en benodigdheden voor het quilten. Ook hebben we een ruime sortering tijdschriften en quiltboeken.

Quiltstoffen
Onze collectie quiltstoffen werd door een vertegenwoordigster eens ‘conservatief’ genoemd. We hebben eigentijdse stoffen, maar heel veel felle en schreeuwerige kleuren zijn er niet bij.

We hebben onder andere quiltstoffen van Jinny Beyer, Debby Mumm, Hoffman, Benartex, Moda en andere bekende merken. Vooral de uitgebreide collectie Jinny Beyerstoffen is erg populair.

Patchwork patronen
Om te kunnen quilten, hebt u natuurlijk wel een patroon nodig. Op deze website hebben we daarom de quiltpatronen uit onze winkel overzichtelijk geordend. We voeren vrijwel de gehele collectie Bobbin-quiltpatronen.

Gratis blokken van de maand
De quiltpatronen van de blokken van de maand van diverse jaren zijn gratis te downloaden op deze site. Ze zijn door Heleen Pinkster voor ons gemaakt.

Geschiedenis quilten en patchwork

Quilten is een hobby waar veel Nederlanders plezier aan beleven. Ook een hobby met een lange geschiedenis. Over de geschiedenis van het quilten, hebben we allerlei informatie verzameld.

Quilttermen
Quilters gebruiken bij de beschrijving van hun werk heel veel speciale, vaak Engelse termen. Op deze website een ruim overzicht. Bij vele tientallen termen staat een duidelijke afbeelding van bijvoorbeeld een quilt of een ander artikel wat bij het quilten gebruikt wordt.

Activiteiten
We hebben diverse activiteiten op het gebied van quilten. Ten eerste zijn er workshops, verder patchwork cursussen en tenslotte bees. Deze quiltactiviteiten staan steeds onder leiding van deskundige docenten. Kijk eens bij ons overzicht van docenten wat zij voor u kunnen betekenen. Vrijwel elke maandag- en woensdagavond is er cursus of bee in de winkel. De workshops zijn meestal op zaterdag. Kijk voor een overzicht op de betreffende pagina’s. U bent van harte welkom!

Openingstijden winkel
Onze handwerkwinkel is elke vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk ook eens bij de nieuwsartikelen over quilten.

Nieuwsbrief
Elke maand versturen we een nieuwsbrief met tips en gratis patronen.

Terug naar overzicht