Wilma Karels | Patchwork & Quilten

De schoonheid van borduren – Quilttrends #5

In onze winkel vindt u niet alleen alles wat u nodig heeft voor patchwork en quilten, maar ook allerlei benodigdheden voor borduurwerk. Laat borduren nu net dé trend van 2019 zijn: reden genoeg om in dit artikel inspiratie op te doen voor uw eigen borduurprojecten!

In de moderne borduurwereld zijn de mogelijkheden eindeloos. Gemixte technieken, minimalistische ontwerpen of juist hele bonte: alles mag. De moderne borduurder gebruikt graag het borduurraam als frame voor zijn werk, en er wordt een speels effect gecreëerd door verschillende groottes met elkaar te combineren. Neem een kijkje!

Floral

Bloemen zijn traditiegetrouw het favoriete onderwerp van een borduurder – en dat is in 2019 niet anders. Kijk bijvoorbeeld eens naar het werk van Alexandra van Florals and Floss Embroidery. Haar ontwerpen zijn sprekend, met heldere contrasterende kleuren. Ze gebruikt verschillende technieken, en dat geeft haar kunstwerk een levendige uitstraling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DamnGoodStitch (@damngoodstitch) op

Datzelfde dynamische effect zie je bij Louise Newton. Zij heeft een grote voorliefde voor veldbloemen – de speelsheid en wildheid van veldboeketten verbeeldt zij door veel verschillende borduursteken toe te passen. Dat zorgt ook voor een bijzondere textuur en veel diepte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Louise Newton (@loustitches) op

De getalenteerde Amanda van Brynn&Co ontwerpt frisse moderne borduurwerken. Ze wisselt simpele geborduurde lijnen af met expressieve gebloemde motieven. De kleuren die ze gebruikt zijn warm en fris. Laat u inspireren!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amanda // Brynn&Co (@brynnandcoshop) op

Aandacht

Mensen zijn voor moderne borduurders ook een geliefd object. Kijk eens naar het werk van Miriam (@slow_evenings_embroidery): met aandacht voor detail borduurt zij rennende figuren, met zachte truien en volle haardossen. Klik door voor meer details.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miriam – Embroidery Artist (@slow_evenings_embroidery) op

Positieve woorden, bemoedigende boodschappen: moderne quilters willen graag iets uitdragen met hun werk. Op een luchtige manier voegen ze vaak een serieuze boodschap aan hun werk toe. Emily June zet zich in voor het verspreiden van bewustwording over mentale gezondheid: positiviteit is haar belangrijkste thema. ‘Be kind to your mind’, borduurde ze hier, ‘wees vriendelijk voor je geest’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emily June (@iamemilyjune) op

Natuurlijk

Een hele andere stijl heeft Mirjam Gielen: zij werkt zoveel mogelijk met natuurlijke materialen en laat zich inspireren door beelden uit de natuur. Een zwerm vogels in de lucht, de textuur van een boomstam of een steen. De natuur is kunst, en dat weet Gielen goed te verbeelden in haar borduurwerk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mirjam Gielen (@mirjamtextiles) op

3D

De Spaanse Anacardia laat met haar creatieve ontwerpen de grenzen tussen verschillende handwerktechnieken vervagen. Borduren, breien, vilten: door het combineren van deze technieken maakt ze poppen die van het oppervlak loskomen, die uit het frame springen. Het resultaat is grappig en bijzonder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anacardia / Ana Carolina ?? (@anacardia_dolls) op

Borduren als basis voor een kunstwerk: de Palestijns-Amerikaanse kunstenares Jordan Nassar gebruikt een traditionele Palestijnse techniek om de zee te verbeelden. Haar kunstwerk heeft de titel ‘And the sea drowning in the sea’ en is gemaakt met de techniek tatreez. Borduren wordt zo een krachtig visueel middel om een boodschap door te geven.

And the sea drowning the sea

Zoekt u een laagdrempelige manier om te ontspannen en mooie dingen te creëren? Het enige wat u nodig hebt voor uw eigen borduurproject is naald en draad.  Traditioneel, modern, klein of groot, kies zelf hoe uw kunstwerk eruit gaat zien!

Dit was het vijfde deel in de serie Quilttrends. Volgende keer deel 6. 

Photo by Karly Santiago on Unsplash.

Terug naar overzicht