Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Driehoeken als basisvorm voor uw quilt – Quilttrends #1

Quilten is een bruisende hobby, vol interactie, creativiteit en inspiratie. Wat zijn in 2019 de trends in quiltland? In deze serie maakt u kennis met de nieuwste ontwikkelingen. Vandaag deel 1: driehoeken.

Driehoeken zijn overal in de quiltwereld. Deze simpele vorm blijkt zich uitstekend te lenen voor allerlei verschillende patronen. En saai wordt het nooit. Driehoeken kunnen bijvoorbeeld de basis zijn van een enigszins traditionele, symmetrische quilt, zoals u hier ziet bij Rachel Thomeczek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Thomeczek (@wren.collective) op

Grafische patronen met driehoeken als basisvorm zijn erg populair in de quiltwereld. Let ook op hoe het  kleurgebruik zorgt voor een sprekend effect in deze quilt van @suzyquilts. Deze quilt is gemaakt van enkel driehoekige lapjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suzy Quilts (@suzyquilts) op

En wat dacht u van het combineren van driehoeken met andere geometrische vormen? Op deze manier ontstaat er een eindeloze hoeveelheid grafische patronen. Neem bijvoorbeeld de Mountain Horizon Quilt, ontworpen door @loandbeholdstitchery. Op haar Instagram-account vindt u veel variaties in uitvoering en kleur, maar in elk van deze quilts wordt een driehoekpatroon gecombineerd met een cirkel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lo & Behold Stitchery (@loandbeholdstitchery) op

Bent u wel in voor een modernere quiltstijl? Kijk dan eens naar deze quilt, ontworpen door Michelle Wilky. Zij gebruikt lichte kleuren, een eenvoudig maar sterk ontwerp en als basisvorm de driehoek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Modern Quilt Guild (@themqg) op


Het gebruik van driehoeken is simpel, maar heeft een verrassend krachtig effect. Laat u inspireren door moderne quiltontwerpers!

Terug naar overzicht