Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Wat is nieuw in EQ8?

Review EQ8 door Heleen Pinkster

Heleen Pinkster heeft voor ons een review van EQ8 geschreven. Wat zijn de verschillen met EQ7? Hoe is de gebruikservaring? U leest het hier. Ik heb EQ8 al in een vroeg stadium, onder strikte geheimhouding, mogen testen voor de Electric Quilt Company. En o wat was het moeilijk om niet mijn mond voorbij te praten. […]
bekijken

Help Tips in het programma

Ingebouwde tips voor elke tool verschijnen in de paletten, samen met de “Lees meer” knoppen voor meer uitgebreide hulp. Gebruik deze tips om u zelf te helpen om met dit programma om te leren gaan! 
bekijken

Exporteer afbeeldingen voor het web en Facebook

Komt uw quiltontwerp in een tijdschrift? EQ8 exporteert hoge resolutie beelden die geschikt zijn voor drukwerk. Uw ontwerp exporteren om op je blog, website of sociale media te plaatsen. U kunt uw ontwerp rechtstreeks op uw Facebook-pagina delen. Je vrienden zien graag wat je in EQ8 ontwerpt! 
bekijken

In- en uitzoomen

Gebruik de CTRL-toets en het scrollwiel van je muis om in en uit te zoomen op de worktable. (Mac-gebruikers gebruiken Command in plaats van CTRL.) 
bekijken

Worktable Ribbon

De nieuwe Worktable Ribbon bevat nuttige tabbladen en geïllustreerde iconen om u te helpen de beste keuzes te maken voor uw ontwerp. Bekijk een voorbeeld van elke lay-out en soort border voordat u uw keuze maakt! 
bekijken

Geen verborgen tools meer

Alle tools zijn zichtbaar en groter in uw werkruimte voor snel gebruik. Tools zijn niet meer verborgen in menu’s! De tools zijn gemarkeerd om u te helpen, zodat u deze leert kennen en gebruiken. 
bekijken

Aanpasbare interface

Kies uit grote, gelabelde tools of kleine gereedschappen. Tips in het palette kunnen zichtbaar of verborgen zijn. Paletten kunnen aan de rechter- of linkerkant van het scherm vastgemaakt worden en groter worden gemaakt om meer items tegelijk te bekijken. Gebruik het venster Preferences om alle mogelijkheden te zien. 
bekijken

Bewaar Aspect Ratio

Het op maat maken van de blokken op Layer 2 en 3 en Layer 1 van Custom Quilts is makkelijk als deze optie ingesteld is. Stel een nieuwe breedte in. De hoogte wordt automatisch aangepast om de verhoudingen goed te houden. Wat ook kan, handmatig wijzigen van het blok met de tool Adjust tool. Dit […]
bekijken

Zet Quilt Layer Aan en Uit tijdens het ontwerpen

Als u alle 3 lagen van de quilt ontwerpt, kunnen de andere lagen de aandacht vragen. Gebruik de Eye-iconen om de lagen 2 en 3 te verbergen, terwijl u werkt in Layer 1. Bekijk een afgedrukt preview van Layer 1 tijdens het ontwerpen op Layer 2 en 3, zodat u de weet waar u de […]
bekijken

Gemakkelijke Custom Quilt Design Tools

Het ontwerpen van zelf bedachte quilts is veel makkelijker met deze tool binnen handbereik. Pas het formaat van het blok aan en gebruik voor de plaats waar ze moeten komen  de tool Adjust tool en de rasterlijnen. 
bekijken