Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Quilten

Geschiedenis quilten en patchwork

Quilten is een hobby waar veel Nederlanders plezier aan beleven. Ook een hobby met een lange geschiedenis. Over de geschiedenis van het quilten, hebben we allerlei informatie verzameld.

Handwerkwinkel

In onze gezellige handwerkwinkel hebben we veel quiltstoffen en benodigdheden voor het quilten. Ook hebben we een ruime sortering tijdschriften en quiltboeken.

Quiltstoffen

Onze collectie quiltstoffen is breed. Er is keuze uit klassieke stoffen, rozenstoffen, maar ook batiks en moderne stoffen zijn in de winkel te vinden.

We hebben onder andere quiltstoffen van Hoffman, Moda, Tilda, Stof Makower en andere bekende merken.

Patchwork patronen

Om te kunnen quilten, hebt u natuurlijk wel een patroon nodig. Op deze website hebben we daarom de quiltpatronen uit onze winkel overzichtelijk geordend.

Gratis blokken van de maand

De quiltpatronen van de blokken van de maand van diverse jaren zijn gratis te downloaden op deze site. Ze zijn door Heleen Pinkster voor ons gemaakt.

Quilttermen

Quilters gebruiken bij de beschrijving van hun werk heel veel speciale, vaak Engelse termen. Op deze website een ruim overzicht. Bij vele tientallen termen staat een duidelijke afbeelding van bijvoorbeeld een quilt of een ander artikel wat bij het quilten gebruikt wordt.

Activiteiten

We hebben diverse activiteiten op het gebied van quilten. Er zijn workshops, patchwork cursussen en bees. Deze quiltactiviteiten staan steeds onder leiding van deskundige docenten. Vrijwel elke maandag- en woensdagavond is er cursus of bee in de winkel. De workshops zijn meestal op zaterdag. Kijk voor een overzicht op de betreffende pagina’s. U bent van harte welkom!

Openingstijden winkel

Onze handwerkwinkel is elke vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Nieuwsbrief

Elke maand versturen we een nieuwsbrief met tips en gratis patronen.