Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Quiltpatronen – quilt ontwerpen

Aan de slag met patchwork en quilten? Blader door deze 1000+ gratis quiltpatronen, gemakkelijk te printen of downloaden.

Patchwork patroon: Sparkling star met variaties

Vorige pagina
Kies hier wat u wilt printen


Achtergrond informatie
Het blok van de maand Februari 2006 is een foundation patroon, maar kan ook goed op de traditionele manier worden gepatched. Voor beide manieren is het goed om de volgorde van nummering te volgen:
A1-4, B1-4, C1-4, D1-4, A + B (strijk de naadtoeslag naar A4), C + D(strijk de naadtoeslag naar C4), AB + CD. Doordat de naadtoeslagen tussen AB en CD tegengesteld liggen, kunnen ze bij het spelden stotend gelegd worden, waardoor een perfect middelpunt ontstaat.
In bijgaande voorbeeld-quilts kunt u verschillende manieren van kleurgebruik zien. Ook is het mogelijk om het blok in spiegelbeeld te gebruiken, waardoor weer een ander leuk effect wordt bereikt. Veel succes met het maken van uw eigen ontwerp.

EQ6 electric quilt 6 knop
Dit patroon is gemaakt met het prachtige
ontwerpprogramma Electric Quilt 6.

Om te downloaden:

Kijk ook eens bij Picasa, een gratis foto bewerk programma. U kunt hiermee een diapresentatie maken, foto's branden op CD of DVD, een screensaver maken en nog veel meer. Er is ook een fotografie cursus en informatie over digitale camera's.

Wilt u meer blokken van de maand? Neem dan eens een kijkje op de site van Heleen Pinkster.