Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Quiltpatronen – quilt ontwerpen

Aan de slag met patchwork en quilten? Blader door deze 1000+ gratis quiltpatronen, gemakkelijk te printen of downloaden.

Patchwork patroon: Samen anders 11A

Vorige pagina
Kies hier wat u wilt printen


De blokken van de maand November 2015 zijn eenvoudige traditionele patronen. Door ze samen in een quilt te plaatsen kan er door het kleurgebruik een heel spannende compositie ontstaan.  
Volg bij het naaien deze volgorde van nummering:  A1-33 

In bijgaande voorbeeld-quilts kunt u verschillende manieren van kleur en vormgebruik zien. Veel succes met het maken van uw eigen ontwerp. Wilma Karels en Heleen Pinkster  

In de winkel ontvangt u bij uw aankopen dit jaar een blok van de maand over het thema ‘wilde bloemen’. Zoals altijd zijn deze blokken ook 15 x 15 cm, en zijn ze goed te combineren met de blokken van voorgaande jaren. Veel van deze blokken zijn in boekvorm verschenen en kunt u ook via de website bestellen. 

Om te downloaden:

Kijk ook eens bij Picasa, een gratis foto bewerk programma. U kunt hiermee een diapresentatie maken, foto's branden op CD of DVD, een screensaver maken en nog veel meer. Er is ook een fotografie cursus en informatie over digitale camera's.

Wilt u meer blokken van de maand? Neem dan eens een kijkje op de site van Heleen Pinkster.