Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Berry Basket

Terug naar het overzicht met blokken van 2001

Kies hier wat u wilt printen

Tips
Pas zelf de maten van het blok aan.
Gebruik voor de witte vlakken lichte kleuren en voor de zwarte vlakken donkere kleuren. De witte en zwarte driehoeken horen bij het hengsel, daarom is het mooi om daar kleine keurverschillen te gebruiken. De zwarte vierkanten zijn de 'berry's'.

Werkwijze
Naai eerst de bovenste strook van het patroon, behalve de laatste witte driehoek. Naai nu de driehoeken van de linker kant van het patroon aan elkaar, behalve het laatste witte driehoek. Zet deze strook aan de grote driehoek en zet de andere strook boven aan dit geheel. Het hengsel is nu klaar. Ga zo ook te werk bij de mand zelf. Maak eerst stroken en naai de stroken tot een grote driehoek. Zet als laatste de 2 samengestelde driehoeken aan elkaar.

Succes

Om te downloaden:

  • blok 9 2001 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.