Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Webblok van de maand november 2019

Terug naar het overzicht met blokken van 2019

Kies hier wat u wilt printen

Het blok van de maand november 2019 is een traditioneel patchwork.  Kijk bij het naaien naar bovenstaand sleutelblok, zodat u weet welke mallen u moet gebruiken.  
 
In bijgaande voorbeeld-quilts kunt u verschillende manieren van kleur en vormgebruik zien. Veel succes met het maken van uw eigen ontwerp. Wilma Karels en Heleen Pinkster 
 
In de winkel ontvangt u bij uw aankopen dit jaar een blok van de maand met ‘knusse keuken’ applicaties. Zoals altijd zijn deze blokken ook 15 x 15 cm (+ 3 cm tussenbanen), en zijn ze goed te combineren met de blokken van voorgaande jaren. Veel van deze blokken zijn in boekvorm of als patronenpakket verschenen en kunt u ook via de website bestellen.

Om te downloaden:


Voorbeelden van uitwerkingen

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.