Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Verrassend ruitje applicatie 11

Terug naar het overzicht met blokken van 2018

Kies hier wat u wilt printen


 Het blok van de maand Novemer 2018 is een eenvoudig traditioneel patroon. Dit jaar passen de webblokken bij de blokken die u bij uw aankoop in de winkel krijgt. De webblokken zijn applicatieblokken met het hele jaar door de zelfde basis, in de winkel zijn het patchwork blokken.  Volg bij het naaien deze volgorde van nummering:  

  • Basis ruit (B)+ C1-2, BC + D1-2.  
  • Naai C en D aan in de richting van de pijlen op volgorde van nummering. 
  • Naai de applicatie op volgorde van nummering op de ruit: A1 t/m A4.

 In bijgaande voorbeeld-quilts kunt u verschillende manieren van kleur en vormgebruik zien. Veel succes met het maken van uw eigen ontwerp. 
 In de winkel ontvangt u bij uw aankopen dit jaar een blok van de maand met verrassende ruitjes in patchwork. Zoals altijd zijn deze blokken ook 15 x 15 cm, en zijn ze goed te combineren met de blokken van voorgaande jaren. Veel van deze blokken zijn in boekvorm of als patronenpakket verschenen en kunt u ook via de website bestellen.
Wilma Karels en Heleen Pinkster

Om te downloaden:


Voorbeelden van uitwerkingen

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.