Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Tussenbaan 2

Terug naar het overzicht met blokken van 2016

Kies hier wat u wilt printen

Het blok van de maand Februari 2016 is eenvoudige foundation patroon. Door ze samen met tussenbaan B  in een quilt te plaatsen kan er door het kleurgebruik een heel spannende compositie ontstaan. U kunt natuurlijk ook alleen deel A maken.  
 
Volg bij het naaien deze volgorde van nummering:  
- A1-16, B1-5
- Verwerk A als blokken, verwerk B als tussenbanen.
- Gebruik een hoekblokje van 3 x 3 cm.  
 
In bijgaande voorbeeld-quilts kunt u verschillende manieren van kleur en vormgebruik zien. Veel succes met het maken van uw eigen ontwerp. Wilma Karels en Heleen Pinkster  
 
In de winkel ontvangt u bij uw aankopen dit jaar een blok van de maand met een kaleidoscoop. Zoals altijd zijn deze blokken ook 15 x 15 cm, en zijn ze goed te combineren met de blokken van voorgaande jaren. Veel van deze blokken zijn in boekvorm verschenen en kunt u ook via de website bestellen. 

Om te downloaden:

  • blok 2 2016 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.
     

Voorbeelden van uitwerkingen

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.