Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Projecten

Op deze pagina treft u leuke projecten aan op het gebied van patchwork en quilten. Heeft u zelf een leuk project wat hiervoor geschikt zou zijn? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief januari 2021

Een gezegend, gezond en creatief 2021 gewenst! In deze nieuwsbrief ziet u hoe de nieuwe maandelijkse blokken van dit jaar eruit gaan zien, en ontdekt u wat onze website aan leesvoer te bieden heeft.

Hoe de lappendeken de Nederlandse huiskamer verovert

Hoe deed de populaire stofsoort sits haar intrede deed in de Nederlandse huiskamers? Wie gebruikten of droegen welke producten van sits? En wat ontdekken we over sits in de poppenhuizen van toen?

De internationale handel in kostbaar ‘sits’

In het vorige artikel kon u lezen hoe de nieuwe stof ‘sits’ steeds populairder werd in de loop van de zeventiende eeuw. In dit artikel leest u meer over de handel in en de vervaardiging van dit bijzondere product.

Hoe een exotische stof Nederland bereikte

De zeventiende eeuw was een periode van groeiende welvaart. Vandaar dat de vraag naar luxe stoffen steeg in West-Europa. Terugkijkend op deze eeuw zien we hoe op steeds meer plekken doorgestikte dekens voorkomen in de interieurs van de gegoede burgerij.

Keltisch quilten en de grote quiltsteek

In dit artikel beschrijf ik het Keltisch quilten en het quilten met een grote quiltsteek. Laat u inspireren door deze technieken en breid uw creatieve mogelijkheden uit!

Zo kies je een quiltontwerp

Wil je quiltontwerp kiezen, dan is de keuze enorm. In dit artikel leest u tips voor het kiezen van een ontwerp en informatie over verschillende patronen.

Nieuwsbrief november 2020

In deze nieuwsbrief vindt u info over een nieuw artikel over handquilten, de blokken van de maand en een online privéles.

Nieuwsbrief oktober 2020

In deze herfstige nieuwsbrief vindt de blokken van de maand en laten we u zien wat onze website te bieden heeft aan achtergrondartikelen over quilten.

Nieuwsbrief september 2020

Het is even geleden, maar na een heerlijke vakantie heten we u weer van harte welkom in onze winkel. We gaan met frisse moed het nieuwe seizoen in.

Nieuwsbrief juli 2020

De vakantie komt er bijna aan, maar in de maand juli zijn wij nog enkele weken open. Van harte welkom in onze winkel! De aangepaste openingstijden kunt u nogmaals vinden in deze nieuwsbrief. Verder zijn de nieuwe blokken van de maand weer beschikbaar.

Nieuwsbrief april 2020

Allereerst hopen we dat het goed met u gaat! Ondanks alle veranderingen kan onze winkel nog steeds open zijn, daar zijn we blij mee. We hopen u te (blijven) zien!

Nieuwsbrief maart 2020

In deze nieuwsbrief vindt u de blokken van de maand maart, een kleine tipje van de sluier van het blok van de winkel, een quiltersdag waar wij binnenkort te vinden zijn en een uitnodiging voor de Inloop Bee.

Nieuwsbrief februari 2020

In deze tweede nieuwsbrief van het jaar vindt u een preview van de blokken van de maand, zowel die van de website als van de winkel, en ziet u welke workshops er nog open zijn voor inschrijving.

Elke maand een blok voor ‘Mijn Quilthoekje’

In de winkel ontvangt u ook in 2020 bij uw aankopen een blok van de maand met ‘Mijn Quilthoekje’ applicaties.

Nieuwsbrief januari 2020

Een nieuw jaar: nieuwe blokken van de maand, workshops en een aftrap met opruiming in onze winkel. Wees welkom!

Nieuwsbrief december 2019

Het is weer december, feestmaand! In deze nieuwsbrief vindt u inspiratie voor het kopen van kado’s voor uw geliefden, aangepaste openingstijden en de laatste blokken van de maand.

Nieuwsbrief november 2019

In deze nieuwsbrief de workshops in november, een nieuwe stof die u helpt bij borduren en het blok van de maand.

Mooi en snel borduren in country-stijl

Wilt u graag mooie dingen borduren, maar bent u liever niet teveel tijd kwijt aan voorbereiding? In onze winkel is sinds kort een leuke nieuwe stof beschikbaar. Op de stof staan voorbedrukte afbeeldingen die u in een oogwenk kan borduren.

Nieuwsbrief oktober 2019

In deze nieuwsbrief van oktober leest u over nieuwe workshops, inspirerende herfstquilts en de nieuwe blokken van de maand.

Herfstsferen in quiltland – Quilttrends #6

Het is volop herfst! En als het buiten regent, wat is er dan fijner dan binnen bezig zijn met stoffen en de naaimachine? In dit artikel vindt u inspiratie van quilters die de herfstsfeer wisten vast te leggen in hun quilts.

Love Birds: een gezellig patroon

Dit nieuwe gezellige patroon van Heleen Pinkster beeldt een vogelpaartje af. Pakketjes met patroon en stof zijn vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel.

Nieuwsbrief augustus/september 2019

In deze nieuwsbrief vindt u het blok van de maand augustus, een aankondiging van quiltinspiratiedagen in Putten en het workshopaanbod van dit seizoen.

Nieuwsbrief juli 2019

In deze nieuwsbrief van juli 2019 vindt u het nieuwe workshopaanbod, de aangepaste openingstijden in de zomervakantie, en de blokken van de maand.

De schoonheid van borduren – Quilttrends #5

In onze winkel vindt u niet alleen alles voor patchwork en quilten, maar ook allerlei benodigdheden voor borduurwerk. Doe in dit artikel inspiratie op voor uw eigen borduurproject!

Nieuwsbrief mei 2019

In deze nieuwsbrief van de maand mei vindt u een artikel over de Bohemian stijl, een uitnodiging voor de ledendag van het Quiltersgilde, een tentoonstelling in Amersfoort, en de blokken van de maand. Veel leesplezier!

Wat Boho quilters te bieden heeft – Quilttrends #3

De Bohemian stijl is geïnspireerd op zigeuners die in de twintigste eeuw door Europa trokken. Deze fleurige stijl ontwikkelde zich tot een ware trend in de quiltwereld. Ontdek wat Boho de moderne quilter te bieden heeft!

Nieuwsbrief april 2019

In deze nieuwsbrief vindt u het tweede deel van de serie over quilttrends, het te downloaden blok van de maand april en het blok dat u in de winkel ontvangt bij uw aankopen.

Reizen en quilten: een verrassende combinatie – Quilttrends #2

Quilts geïnspireerd door de omgeving: het is een populaire trend op Instagram. De natuur, architectuur en cultuur van landen en steden vormen een oneindige bron van inspiratie voor nieuwe quiltpatronen. Natuurlijk worden de quilts ook gefotografeerd in een bijpassende omgeving. Dat alles bij elkaar zorgt voor een harmonisch geheel.

Nieuwsbrief maart 2019

Lees hier de nieuwsbrief van de maand maart 2019. Dit jaar beginnen we met een nieuwe serie, waarin de belangrijkste trends in de quiltwereld worden uitgelicht. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? Lees het eerste deel in deze serie, over driehoeken in veel verschillende quilts.

Driehoeken als basisvorm voor uw quilt – Quilttrends #1

Quilten is een bruisende hobby, vol interactie, creativiteit en inspiratie. Wat zijn in 2019 de trends in quiltland? In deze serie maakt u kennis met de nieuwste ontwikkelingen. Vandaag deel 1: driehoeken.

Driehoeken zijn overal in de quiltwereld. Deze simpele vorm blijkt zich uitstekend te lenen voor allerlei verschillende patronen. En saai wordt het nooit.

Nieuwsbrief februari 2019

Het jaar 2019 is inmiddels al weer op gang gekomen. Wilt u genieten van de gezelligheid in onze winkel? Ook dit jaar zijn er weer veel workshops waarin u uw vaardigheden kunt verbeteren. Neem een kijkje bij ons workshopaanbod!

Nieuwsbrief januari 2019

Van harte een gelukkig en creatief 2019 toegewenst! We beginnen 2019 goed met de opruiming op 11 en 12 januari. Kom gezellig langs!

Leer de basis van patchwork en quilten

Er is weer plaats bij de basiscursus patchwork en quilten! Wilt u de basisvaardigheden onder de knie krijgen in een gezellige setting? Heleen Pinkster, leidster van de workshop, helpt u graag. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Na afloop gaat u met een zelfgemaakte quilt naar huis.

Wij houden opruiming: 11 & 12 januari

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari houden wij opruiming in onze winkel! Sla uw slag en koop de leukste stofjes met korting.

Op alle stoffen krijgt u 10% korting en er zijn veel stoffen met hogere kortingen. Er is voor iedereen koffie of thee met iets lekkers.

quilt tas

De Catch All Caddy Tas: handig, ruim en stevig

De Catch all Caddy Tas staat centraal op een workshop die binnenkort wordt gegeven door Cora van Weel in onze winkel. Deze superpraktische tas heeft aan de binnenkant én aan de buitenkant veel vakjes. De tas heeft een stoere uitstraling en is ideaal voor quiltspullen.

Verras iemand met een waardebon

Maak iemand blij met een waardebon! Een waardebon biedt de mogelijkheid om zelf een cadeau naar smaak uit te zoeken. Makkelijk voor uzelf én handig voor de ander. De waardebonnen zijn vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel.

Handige quiltmeubels van Facades of Devon

De firma Facades of Devon uit Engeland maakt prachtige kasten waarin u al uw handwerkspullen op kunt bergen. De kasten zijn ruimtebesparend: ingeklapt nemen ze weinig ruimte in.

De verrassende quilt ‘Pot met Goud’

De quilt voor mijn zoon Korstiaan is af! Op deze pagina enkele foto’s van dit project. Ik heb hiervoor het patroon Pot met Goud van Lies Bos gebruikt. Het patroon en de kleurkeuze heb ik aangepast.

Op quiltvakantie naar de Amish

Ze verplaatsen zich met paard en wagen. Auto, elektriciteit, radio en telefoon zijn volstrekt taboe. De Amish houden zich verre van de wereld om hen heen. Wilt u ook kennis maken met de Amish, hun levenswijze en tradities, waaronder die van het quilten? U kunt met ons mee naar Pennsylvania, de bakermat van de Amish!

Theezakjespapier

Theezakjespapier kan gebruikt worden om patronen mee over te tekenen voor patchwork. U kunt theezakjespapier bestellen op de site van Heleen Pinkster.

Blokken van de maand 2018 combineren

In 2018 zijn de webblokken en de blokken van de maand uit de winkel en van de website met elkaar te combineren. Als basis wordt steeds de zelfde ruit gebruikt.

Help Tips in het programma

Worktable Ribbon

Crazy Heart – een leuk patroon voor Valentijnsdag

14 februari: Valentijnsdag! Om een geliefde te verrassen is een zelfgemaakt cadeautje natuurlijk het allerleukste. Hier vindt u een origineel patroon van een hartje.

Werkbeschrijving kubuspuzzel

Maak een leuke kubuspuzzel met dit gratis creatieve patroon.

Originele Amish Puzzle Ball

Dit is het patroon van de originele Amish puzzle ball. Leuk als kinderspeelgoed of als bijzonder kussen voor op de bank. Je kunt alle soorten van stof ervoor gebruiken.