Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Projecten

Op deze pagina treft u leuke projecten aan op het gebied van patchwork en quilten. Heeft u zelf een leuk project wat hiervoor geschikt zou zijn? Laat het ons weten!

Spelen met Mallen – Blok van de maand 2021

Tomorrow Heritage quiltstoffen

Keltisch quilten en de grote quiltsteek

In dit artikel beschrijf ik het Keltisch quilten en het quilten met een grote quiltsteek. Laat u inspireren door deze technieken en breid uw creatieve mogelijkheden uit!

Zo kies je een quiltontwerp

Wil je quiltontwerp kiezen, dan is de keuze enorm. In dit artikel leest u tips voor het kiezen van een ontwerp en informatie over verschillende patronen.

Elke maand een blok voor ‘Mijn Quilthoekje’

In de winkel ontvangt u ook in 2020 bij uw aankopen een blok van de maand met ‘Mijn Quilthoekje’ applicaties.

Herfstsferen in quiltland – Quilttrends #6

Het is volop herfst! En als het buiten regent, wat is er dan fijner dan binnen bezig zijn met stoffen en de naaimachine? In dit artikel vindt u inspiratie van quilters die de herfstsfeer wisten vast te leggen in hun quilts.

Love Birds: een gezellig patroon

Dit nieuwe gezellige patroon van Heleen Pinkster beeldt een vogelpaartje af. Pakketjes met patroon en stof zijn vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel.

Wat Boho quilters te bieden heeft – Quilttrends #3

De Bohemian stijl is geïnspireerd op zigeuners die in de twintigste eeuw door Europa trokken. Deze fleurige stijl ontwikkelde zich tot een ware trend in de quiltwereld. Ontdek wat Boho de moderne quilter te bieden heeft!

Reizen en quilten: een verrassende combinatie – Quilttrends #2

Quilts geïnspireerd door de omgeving: het is een populaire trend op Instagram. De natuur, architectuur en cultuur van landen en steden vormen een oneindige bron van inspiratie voor nieuwe quiltpatronen. Natuurlijk worden de quilts ook gefotografeerd in een bijpassende omgeving. Dat alles bij elkaar zorgt voor een harmonisch geheel.

Driehoeken als basisvorm voor uw quilt – Quilttrends #1

Quilten is een bruisende hobby, vol interactie, creativiteit en inspiratie. Wat zijn in 2019 de trends in quiltland? In deze serie maakt u kennis met de nieuwste ontwikkelingen. Vandaag deel 1: driehoeken.

Driehoeken zijn overal in de quiltwereld. Deze simpele vorm blijkt zich uitstekend te lenen voor allerlei verschillende patronen. En saai wordt het nooit.

Leer de basis van patchwork en quilten

Er is weer plaats bij de basiscursus patchwork en quilten! Wilt u de basisvaardigheden onder de knie krijgen in een gezellige setting? Heleen Pinkster, leidster van de workshop, helpt u graag. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Na afloop gaat u met een zelfgemaakte quilt naar huis.

Wij houden opruiming: 11 & 12 januari

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari houden wij opruiming in onze winkel! Sla uw slag en koop de leukste stofjes met korting.

Op alle stoffen krijgt u 10% korting en er zijn veel stoffen met hogere kortingen. Er is voor iedereen koffie of thee met iets lekkers.

quilt tas

De Catch All Caddy Tas: handig, ruim en stevig

De Catch all Caddy Tas staat centraal op een workshop die binnenkort wordt gegeven door Cora van Weel in onze winkel. Deze superpraktische tas heeft aan de binnenkant én aan de buitenkant veel vakjes. De tas heeft een stoere uitstraling en is ideaal voor quiltspullen.

Verras iemand met een waardebon

Maak iemand blij met een waardebon! Een waardebon biedt de mogelijkheid om zelf een cadeau naar smaak uit te zoeken. Makkelijk voor uzelf én handig voor de ander. De waardebonnen zijn vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel.

Handige quiltmeubels van Facades of Devon

De firma Facades of Devon uit Engeland maakt prachtige kasten waarin u al uw handwerkspullen op kunt bergen. De kasten zijn ruimtebesparend: ingeklapt nemen ze weinig ruimte in.

De verrassende quilt ‘Pot met Goud’

De quilt voor mijn zoon Korstiaan is af! Op deze pagina enkele foto’s van dit project. Ik heb hiervoor het patroon Pot met Goud van Lies Bos gebruikt. Het patroon en de kleurkeuze heb ik aangepast.

Op quiltvakantie naar de Amish

Ze verplaatsen zich met paard en wagen. Auto, elektriciteit, radio en telefoon zijn volstrekt taboe. De Amish houden zich verre van de wereld om hen heen. Wilt u ook kennis maken met de Amish, hun levenswijze en tradities, waaronder die van het quilten? U kunt met ons mee naar Pennsylvania, de bakermat van de Amish!

Theezakjespapier

Theezakjespapier kan gebruikt worden om patronen mee over te tekenen voor patchwork. U kunt theezakjespapier bestellen op de site van Heleen Pinkster.

Blokken van de maand 2018 combineren

In 2018 zijn de webblokken en de blokken van de maand uit de winkel en van de website met elkaar te combineren. Als basis wordt steeds de zelfde ruit gebruikt.

Help Tips in het programma

Worktable Ribbon

Crazy Heart – een leuk patroon voor Valentijnsdag

14 februari: Valentijnsdag! Om een geliefde te verrassen is een zelfgemaakt cadeautje natuurlijk het allerleukste. Hier vindt u een origineel patroon van een hartje.

Werkbeschrijving kubuspuzzel

Maak een leuke kubuspuzzel met dit gratis creatieve patroon.

Originele Amish Puzzle Ball

Dit is het patroon van de originele Amish puzzle ball. Leuk als kinderspeelgoed of als bijzonder kussen voor op de bank. Je kunt alle soorten van stof ervoor gebruiken.