Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Crazy Heart – een leuk patroon voor Valentijnsdag

14 februari: Valentijnsdag! Om een geliefde te verrassen is een zelfgemaakt cadeautje natuurlijk het allerleukste. Hieronder vindt u een origineel patroon van een hartje. Het is heel eenvoudig te maken, in een mum van tijd heb je het af. De techniek die gebruikt wordt, is crazy quilt. Als u de techniek van crazy quilten niet beheerst, kunt u ook gewoon een hart maken uit één stuk:

hartje-wit

En dan de achterkant in een andere stofkleur:

hartje-rood-wit

Download hier het patroon: Crazy Heart.

Dit is de Nederlandse vertaling van de omschrijving:

Maak twee kopieën/prints van het patroon. Knip eerst een linnen hart met een naadtoeslag van 2 cm (dit wordt de backing/achterkant). Knip het hart over de lengte door midden en naai de twee helften weer aan elkaar. (Naadtoeslag: 0,7 cm). Laat een klein stukje open in het midden van de zoom voor het omkeren. Knip de tweede kopie van het patroon in stukjes en neem ze over op stof met een naadtoeslag van 0,7 cm. De stoffen die je per stuk gebruikt zijn als volgt:

  • 1 en 6: linnen/effen stof
  • 2 en 5: geruite stof
  • 3 en 4: gebloemde stof

Quilt op een dunne stof en borduur naden als voorbeeld. Naai de stukken aan elkaar en knip het hart goed uit met behulp van het patroon. Naai daarna de top en de backing aan elkaar, keer hem om en doe er vulmateriaal in. Sluit het open stukje en versier het hart naar smaak.

Veel plezier met dit hart!

Terug naar overzicht