Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Greek Cross in the Union

Terug naar het overzicht met blokken van 2002

Kies hier wat u wilt printen

Achtergrond informatie
Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van de Euro. De buitenste rand van de ster is afgeleid van het blok 'The Union'. Het binnenste deel ziet er elke maand anders uit, en staat in het teken van een land dat deelneemt aan de Euro. Deze maand is dat Griekenland. In December heeft u dan de 12 sterren van de Eurolanden compleet.

Tips
Pas zelf de maten van het blok aan. (Als u het blok 36 x 36 cm maakt, kunt u alle blokkken van dit jaar op de zelfde grootte maken.)
Gebruik voor de witte vlakken lichte kleuren en voor de grijze vlakken medium en donkere kleuren. Als u van plan bent om alle sterren te maken, kies dan als achtergrond een kleur waar u veel stof van heeft, zodat deze ook in de andere blokken kan terugkomen als achtergrond.

Werkwijze
De buitenste rand van dit blok is 6 cm breed. Het binnenste deel, het griekse kruis, is 24 x 24 cm en heeft vierkanten van 8 x 8 cm. Maak eerst het griekse kruis. Maak daarna de stroken van de buitenste rand, maar zet de vierkantjes aan de delen van links en rechts. Zet de stroken onder en boven aan het griekse kruis blok, en zet als laatste de linker en rechter strook (plus vierkantjes) aan het geheel vast.

Succes

Om te downloaden:

  • blok 7 2002 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.