Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Koe

Terug naar het overzicht met blokken van 2003

Kies hier wat u wilt printen

Achtergrond informatie
Dit jaar staan de blokken van de maand in het teken van 'Country Life'. Elke maand worden de blokken op dezelfde maat afgedrukt. Om de maat te veranderen hoeft u alleen maar een grotere of kleinere kopie te maken. Gebruik vlieseline als ondergrond (foundation) en naai de lapjes hier op zoals bij de Log Cabin cursus (foundation piecing).

Werkwijze
Dit blok bestaat uit verschillende mallen. Kopieer dit blad op de gewenste grootte, teken deze afbeeldingen op vlieseline over (A t/m F wel wat verder uit elkaar dan op de afbeelding). Knip alle mallen uit het papier. Gebruik deze mallen in spiegelbeeld op de achterkant van de stof. Knip de stukjes stof met naadtoeslag uit. Naai eerst alle delen van groep A aan elkaar in volgorde van nummering. Herhaal dit voor groep B, C, E en F. Naai van groep D eerst 16, 17 en 18 aan elkaar. Doe dit ook bij 19 t/m 24. Voeg dit samen tot een geheel. Naai nu groep C aan D aan E aan F. Naai CDEF aan B. Naai BCDEF aan A.

Tip
Door in groep C de vlakverdeling te veranderen kunt u de koe andere vlekken geven. U kunt natuurlijk ook vlekken stof gebruiken, dan kunt u groep C als een geheel gebruiken. Eventueel voegt u hier nummer 27 aan toe, deze valt dan af bij groep E. Succes!

EQ6 electric quilt 6 knop
Dit patroon is gemaakt met het prachtige
ontwerpprogramma Electric Quilt 6.

Om te downloaden:

  • blok 6 2003 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.