Wilma Karels | Patchwork & Quilten

Gratis quiltpatronen

Op deze pagina`s staan honderden gratis blokken van de maand. Elk blok van de maand past in een groter geheel. Bij elke serie blokken staat hoe u de blokken in een quilt kunt verwerken. U kunt natuurlijk ook maar één blok van de maand verwerken tot een kleine quilt. Kijk ook eens bij de 1000+ patronen van het onderdeel Quiltontwerp kiezen.

Patchwork patroon: Sparkling star met variaties

Terug naar het overzicht met blokken van 2006

Kies hier wat u wilt printen

Achtergrond informatie
Het blok van de maand Februari 2006 is een foundation patroon, maar kan ook goed op de traditionele manier worden gepatched. Voor beide manieren is het goed om de volgorde van nummering te volgen:
A1-4, B1-4, C1-4, D1-4, A + B (strijk de naadtoeslag naar A4), C + D(strijk de naadtoeslag naar C4), AB + CD. Doordat de naadtoeslagen tussen AB en CD tegengesteld liggen, kunnen ze bij het spelden stotend gelegd worden, waardoor een perfect middelpunt ontstaat.
In bijgaande voorbeeld-quilts kunt u verschillende manieren van kleurgebruik zien. Ook is het mogelijk om het blok in spiegelbeeld te gebruiken, waardoor weer een ander leuk effect wordt bereikt. Veel succes met het maken van uw eigen ontwerp.

EQ6 electric quilt 6 knop
Dit patroon is gemaakt met het prachtige
ontwerpprogramma Electric Quilt 6.

Om te downloaden:

  • blok 2 2006 (*.pdf) In dit bestand vindt u de werktekening hieronder met een korte beschrijving.
     

Voorbeelden van uitwerkingen

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.